• Functietester

De ECOCAP (1 - 6 bar) is geschikt voor campers die met een bandenspanning tot 6 bar rijden. Deze is verpakt in een blister van 2 stuks. 
LET OP: Op de verpakking staat 5 bar. Deze ECOCAP's worden getest op 30 bar. Dus uw camper met 5,5 bar is geen probleem!
Deze set wordt geleverd met montage instructies, anti-diefstal sleutels en een tester. 


Eenvoudige installatie

De ECOCAP is eenvoudig te installeren. Geen gedoe bijeen werkplaats, speciale trainingen of speciale apparatuur.

Bij interne sensoren (die in het goedkoopste geval vaak beginnen bij € 60,- per stuk) moeten de wielen gedemonteerd worden, de band van de velg af, TPMS sensor er in, band weer op de velg, wiel weer monteren. Dan zit de TPMS sensor en alleen nog maar in. Dan moet hij nog gekalibeerd worden op de juiste druk, en ingesteld worden in de auto. Dit alles is een zeer tijdrovende klus, met speciaal meetapparatuur die bijzonder duur in de aanschaf zijn. Dit alles wordt doorberekend aan de klant.
De ECOCAP daarentegen kan iedereen monteren. U hoeft alleen het dopje van het ventiel te draaien, de ECOCAP op het ventiel te zetten en met het bijgeleverde anti-diefstal sleuteltje aan te draaien. De ECOCAP kalibreert zichzelf vervolgens op de druk van de band!


Zelfkalibrerend

Kalibreren? waarom moet dat? Een TPMS systeem moet aangegeven worden bij welke druk het een melding moet geven. De meeste TPMS systemen moeten met een speciale TPMS tool ingelezen worden en aangegeven worden welke druk er in de band heerst. Bijna alle grote TPMS systemen hebben hun eigen tool, en zijn vaak niet geschikt voor andere TPMS systemen. De werkplaats moet of alle TPMS tools aanschaffen (aanschaf prijs ligt tussen de € 900 en € 2.000), of klanten afwijzen omdat de TPMS sensoren door hen niet uit te lezen is. 


De ECOCAP kalibreert zichzelf. U hoeft alleen na aanschaf van de ECOCAP de juiste druk op alle banden zetten. Gewoon op de manier zoals u gewend bent, op de plek die u gewend bent. De ECOCAP doet de rest.


Tijdige signalering

Tijdige signalering is vaak ook een probleem. Andere sensoren geven pas een melding bij een drukverlies van +/- 20%. op een vrachtwagenband van 8 bar is dit ruim 1,5 bar verlies! De vrachtwagen heeft dan al veel te lang met onderspanning gereden wat brandstof en levensduur van de band kost! De ECOCAP geeft een melding bij +/- 5%. Zo helpt u uzelf om altijd met correcte bandenspanning te rijden! 

Gaat de ECOCAP na een week weer knipperen? Dan is er iets met uw band aan de hand. Een spijker of een gaatje in het loopvlak van de band is moeilijk te zien. Helemaal als de vrachtwagen is uitgerust met dubbel lucht. Toch is de binnenste band snel te controleren met de optionele set voor dubbel lucht. Die zorgt er voor dat de ECOCAP met een slangetje bevestigd kan worden aan de buitenste velg. Zo heeft u goed zicht op al uw banden!


Geef beoordeling

Note: HTML-code wordt niet vertaald!
    Slecht           Goed

Functietester

  • Merk: ECOCAP
  • Model: LPA-CT
  • Beschikbaarheid: Op voorraad
  • €1,49

  • Excl. BTW: €1,23

Tags: functietester, lpa-ct, ecocap, ecocap toebehoren